Podáš prst a … je to málo a špatně!

Rakousko je toho nyní krásným úkazem. Již přes sto let jsou k muslimům velmi tolerantní a nyní dokonce přijmou novelu tzv. islámského zákona. A představte si, že muslimové jsou proti  

Tento zákon jim umožní duchovní péči v armádě a ve věznicích. Tento zákon jim umožní několik státem uznaných svátků. A to není málo.
A logicky za to zákon něco bude chtít. Samozřejmostí je dodržování zákona samotného, zamezení financování ze zahraničí, zákon chce zabránit i radikalizaci. Nevidím na něm nic špatného a paradoxně tamější muslimské obci budou umožněny věci, které třeba my zde umožnit nechceme. Jenže ne všem se to líbí. O to divnější je nelibost, když byl zákon vytvořen ve spolupráci s vedením muslimského společenství v Rakousku.
A předpokládá se, že návrh zákona skončí u tamějšího ústavního soudu…Tak to může dopadnout, když se snažíte vyjít vstříc.
A jak to máme u nás?
Já v tom mám jasno. Plná registrace není možná, včetně všech jejích výhod z ní plynoucích.
A proč?
Informace sdělená ministerstvem kultury ČR hovoří jasně: Ústředí muslimských obcí každoročně nezveřejňovalo výroční zprávu o činnosti, čímž nesplnilo podmínku, uloženou odst. 1b §11 zákona o církvích.
Tudíž není možné postoupit v registraci dále. Odmítám hledání výjimek jak vyjít vstříct. Bylo by to obcházení platných zákonů a vyhlášek. Bylo by to vytvoření precedentu, který by odmítal zákon.
Je smutné, že svou nedbalostí si samo ÚMO způsobilo tyto potíže, nedá se s tím však nic dělat.

 

A ještě jedna maličkost: Některé texty v knize, z níž muslimské učení vychází, odporují současné Listině lidských práv a svobod.
Co myslíte vy?

 

Zdroj:

Česká zpráva

Rakouská zprávaZákon o církvích 

Autor: Michal Kern | středa 25.2.2015 13:20 | karma článku: 29,95 | přečteno: 1487x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73

Michal Kern

Tunel jak má být!

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57