Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J65a62n 84V49r40a25j60a

7. 4. 2014 11:05

Pane Kern,píše,že je obchodník,takže mě fascinuje jeho znalost armády před rokem 1989,ale i dnešní armády.Jelikož jsem sloužil v armádě jako technik v letech 1970-1994,tak musím řící,že uvedený autor neví o čem píše.V armádě před rokem 1989 nebyla důležitá technika ani vojáci.Hlavní bylo,že proběhlo v pořádku PŠM mužstva (pro ty neznalé včetně autota se jednalo o Politické Školení Mužstva a MLP D a Pr-Marx Leninská Příprava důstojníku a praporčíku) a pak zda byly v parku a v garažích uložené techniky umístněné politické nástěnky a agitace.Politická uvědomělost to bylo to hlavní na co se v armádě před rokem 1989 kladla velká důležitost.Holt soudruh redaktor nemůže asi jako mladý člen KSČM přežít to že armáda je dnes nejdůvěryhodnější v ČR.Jen mě mrzí,že už mi je přes 60.let a nemůžu sloužit v dnešní armádě.To by se mi sloužilo úplně jinak než když všemu rozuměli a pravdu měli vždy politruci.

Velice bych mu přál,vidět techniku pro případ mobilizace - dlouho době uloženou,NZ techniku (Nedotknutelné Zásoby).Většinou sloužila na náhradní díly.Pak bych mu přál vidět techniku OT Fug dovoz s Maďarska po celo dobu používaní techniky,nebyli odborníci na seřízení brzd-nebylo se to kde naučit.

Vážený pane Kerne,nejdříve si uvedenou oblast pořádně nastudujte a pak pište.

A nebo se držíte hesla "Jsem typickýmobčanem České republiky.

Už od rána si na něco ustavičně stěžuji..."

Jeden maršál kdysi řekl: „My vojáci máme s lidem společnou neschopnost prohlédnout pravý charakterrežimu ;-D

0 1
možnosti
Foto

Vážený pane Vrajo. To, že jsem nyní v obchodě neznamená, že o tom nemohu nic vědět. 

Takže:

Informace z doby před 1989 mám od bývalých vojáků, kteří v tu dobu sloužili. Nikde neříkám, že by to nemohlo být jinak. Je vidět, že spíše vzpomínáte na politické dění než na cokoliv jiného.

Nevím koho myslíte soudruhem redaktorem ani mladým členem KSČM. Pokud mne, jste tak naprosto mimo a neschopen si něco přečíst a zjistit, že je to k pláči.

A ze současného stavu čerpám ze svých zkušeností. A nikde jsem neřekl, že dnešní armáda není důvěryhodná. Nejprve čtěte a pak pište...to doporučuji.

Vážený pane Vrajo, až začnete příští ráno opět diskutovat na blogu, tak se lépe připravte, včetně případného nastudování mých dalších blogů, týkajících se tohoto tématu. Děkuji.

0 0
možnosti

To by mě zajímalo kde žijete. V dobách ČSSR byl nepřítel na západní hranici. Tam byla zároveň hranice Varšavské smlouvy. Bylo tedy logické že podle toho musel musela vypadat i naše armáda. Tedy pochopitelně při konfliktu mezi USA a SSSR by ČSSR sloužila jen jako krátkodobý štít, než soudruzi v Moskvě nabijí. Veřejnost musela být informována o chrabrosti naší armády, která střeží jejich sladký spánek.       Dneska nemáme okolo sebe žádného nepřítele. Naopak spojence, se kterými sdílíme i obranu společných hodnot. Na to fakt nepotřebuje vojíny ZPS, na kterých si bude honit ego na buzerplacu kdejaká zamindrákovaná guma. Vojenská technika nemusí neustále někam korzovat tak jak jsme to viděli za komárů. Pokud je potřeba jí použít, není problém obstarat cokoliv.

1 0
možnosti
Foto

vy jste na vojně byl???

0 0
možnosti

Autore, nevím, kde jste čerpal, ale za mě ( 1984-1986 ) naše technika za " západní " daleko zaostávala .....( tanky měly za sebou tři ofenzivy :-)   ) .....ruské ZILy povětšinou nejely, byly prostě poruchové.....baterky do aut staré, neustále vybité. Kdyby se měly rozjet eNZety ( doufám, že víte, co to je ), tak to by byla hotová katastrofa....veškeré hadice a gufera po životnosti - steřelé, všechno foukalo a teklo a jen jsem se modlili ať není válka.....SA vz. 57 či 58 poničené s nemožností zasáhnout cíl atd atd ....

2 0
možnosti
Foto

Romane, díky za další příspěvek. Je vidno, že ne všude to bylo stejné :)

Jinak ZILy zase fungovaly za mne skoro lépe než ostatní (hlavně se spojařskou technikou) ;-D

A Sa. vz 58 je pro mne pořád zbraní, kterou trefím do padesáti metrů mnoho.

I proto píši ten dodatek na konci textu.

0 0
možnosti
Foto

Podívejte se - v roce 1985 stál u brány kasáren na vartě jeden voják, který měl výplatu 120,-Kčs měsíčně a sloužil za to od nevidím do nevidím. Dnes tam stojí vojáci tři, každý bere cca 30-40 tisíc a slouží za ně 8 hodin denně. Taková armáda je příliš drahá a stát si ji nemůže dovolit. Proto prakticky žádné vojáky k obraně vlasti nemá a techniku také ne. Místo toho vydržuje melé diverzní jednotky a posílá je jako výpalné, aby se účastnili různých agresí USA ve světě.

0 7
možnosti
Foto

Miroslave už jen tím co jste napsat dokazujete, že víte úplné houby.

Na bráně stojí většinou mužstvo, nebo poddůstojníci. Tito vojáci mají se všemi náležitostmi, včetně příspěvku od 17 tisíc do 23 tisíc čistého. Podotýkám, že třetinu tvoří tzv. příspěvek na bydlení, který není nijak zahrnován do sociálního pojištění, ani z něj není počítán důchod, případně podpora v nezaměstnanosti.

Takže Vás poprosím. Dříve, než začnete psát hovadiny, zamyslete se a ověřte si fakta.

Děkuji.

5 0
možnosti

A22l32o95i84s 46Š10í37m34a

6. 4. 2014 20:58

Objektivní hodnoceníR^

1 1
možnosti

Souhlas za armádu ČSSR z vlastní zkušenosti.Dnešní armáda =velká neznámá.Co znám pár lidí ze zahraničních misí, zlatokopové,dobrodruzi..............:-)[>-]

0 0
možnosti
Foto

Zůstal bych klidně u definice: "socialistická armáda". Hlad po veřejných penězích a efekt menší nuly. Pan Šedivý promine.

0 0
možnosti
Foto

Armáda (spíše "vládní vojsko") v dnešní skutečnosti není výjimkou. Vše, co je "státní" je jeden šlendrián a "filmovačka". Pár idealistů snad i dnes ve vojsku je, ale jsou spíše výjimkou.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS