Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

tak problem bude o patro vyse a to na prokurature (chovaji se jak za komara) a na soudech.....no a tim padem i v Parlamentu......jak muzou mit respekt, kdyz na dotaz, co jsem porusil, neumi odpovedet a zacnou neco blabolit.....okamzite vyhodit, oni maji znat zakonik a vyhlasky nazpamet

Na Technetu jsou clanku o cetnictvu, zkuste si pocist, je tam dost velky rozdil ve vnimani jak samotnych cetniku, tak obyvatelstva

3 0
možnosti
ZJ

Nedá mi to -- takže musím panu ubohému policistovi Michalu Kernovi napsatRv

Za celý svůj - už pomněrně dlouhý život (ať vzpomínám,jak vzpomínám) - jsem

se za VŠECH režimů nesetkal s JEDINÝM POLICISTOU,který by mě JAKKOLIV

POMOHL a CHRÁNIL.Každý můj kontakt s těmito lidmi se odehrával v rovině

nesmyslných příkazů,buzerace,nevyřešených případů mých vykradených vozidel

a dotací policejnímu sboru ve formě pokut za dopravní ,,přestupky". Podotýkám,že jsem dosud netrestán a myslím,že i veskrze slušný.;-D Takže ubohý pane policisto Michale Kerne - jakou jste si vybudovali pověst,takovou ji máte.Hlavně nebrečte,že chcete VĚTŠÍ pravomoci.To byste asi v tomhle státě zůstali sami!:-P

10 1
možnosti
ZK

Z66d96e86n98a 86K61o82č37í

11. 6. 2014 11:12

Bohužel vám musím dát zapravdu.

Policajti žijí v jiné sféře a myslí si, že každý člověk bere  50 a víc tisíc a oni by si tento plat také zasloužili.

Zrovna nedávno jsem policajtům dávala 3 jména s adresou i telefonním číslem, kde 2 osoby z nich se podílely na trestném činu. Při zpětném dotazu, zda došlo už k vyslechnutí ....... jsem se dozvěděla, že ani po měsíci k výslechu nedošlo, protože vyšetřující byl 14 dní na dovolené a specialisté mu doporučili se tím už ani nezabývat, protože pokud vše zapřou, tak nebudou stejně důkazy ......;-(

1 0
možnosti
JH

Člověče, proč jste raději nevystudoval veterinu nebo strojařinu, jako já, mohl jste mít klidné místo, co byste vyprodukoval a vymohl prachy, to by bylo Vaše. Nemusil byste buzerovat obyčejné lidi, dokonce byste se nemusil ani rozčilovat. Sem tam by Vás  jakýsi policajt zbuzeroval, napařil Vám pokutu, za nic, ale byl byste v pohodě. Jen byste musil číst články podivných policajtů, kteří se cítí nadřazení, místo služebníky, kterými by měli být. Snad v příštím životě.

8 6
možnosti
JH

Policajty nenávidím od doby co jsem na světě. Nikdy jsem nic nespáchal, nikdy nebyl obviněn, nikdy nebyl odsouzen. Proč asi? Nejsou to služebníci poctivých lidí, jsou to služebníci lotrů. Vládou počínaje, hlavně musíte hodně vybrat, abychom se měli dobře, a skutečnými zločinci konče. Pokračování níž.

2 3
možnosti
JH

Policie Pomo pije. Kdo z Vás zná tuto detektivku od Švédských autorů? Kolberg a jiní, ani já si to již přesně nepamatuji. Tam se řešily skutečné zločiny a ne jen jako, že někdo mohl, jako, něco spáchat. Po 89 nám říkali: Co není zakázáno, to je povoleno a tak to mělo zůstat až dodnes, jenže nezůstalo, povoleno není vůbec nic. Zakázaná má být vražda, zakázaná má být loupež, zakázaný má být vstup na cizí pozemek a všichni postižení mají mít přirozené právo, bránit se všemi prostředky. Jenže socialismus, zločinci jsou preferovaní, mají fešácké kriminály a hlavně nároková, lidská práva. Běžným občanům jsou jejich práva odnímána, pokud se zločinci postaví tváří v tvář a nedej bože mu učiní drobnou újmu na zdraví, stává se zločinec z  něho. Takže agresor si vydechne a oběť jde sedět. To chceme? Policajti mají vyšetřovat a obviňovat, nikoliv buzerovat, prokurátoři obžalovávat a soudci soudit a hlavně rychle. Ne za rok, za dva, deset, ale zítra.nebo dokonce dnes.

8 0
možnosti
JC

J82i87r91i 83C43e96e

10. 6. 2014 22:25

Policie bude mít respekt tehdy, pokud se bude chovat na základě a v mezích zákonů. Není jich tolik, aby si je člověk s průměrnou inteligencí nedokázal zapamatovat.

Pokud policajt nezná předpisy, vymýšlí si je, lže, tak mít respekt nikdy nebude.

Vždycky když někdo začne brečet, jak má PČR malý pravomoci, měl by si uvědomit, že její příslušníci neumí vymáhat ani ty zákony, kde jejich pravomoci nijak omezeny nejsou.

Všechno je to o lenosti, hlouposti a ignoranci.

Pokud mi policajt na služebně radši půl hodiny vysvětluje, že nemám podávat trestní oznámení, protože to stejně odloží, tak je něco sakra špatně.

A pokud chce autor u trestního, nebo přestupkového řízení držet hubu a krok, je to jeho volba. Právo na obhajobu je vtěleno přímo v ústavě.

13 0
možnosti
Foto

Respekt nemá nic společného s pravomocemi nebo penězi ... za poslední roky mě osobní zkušenost vzala poslední zbytek respektu k policii.

Přepadení s krádeží kabelky v 15:30 na sídlišti v Praze cca 200 m od policejní stanice - paní jsme pomohli, zloděje chytili a kabelku vrátili - policie dorazila za 45 minut.

Sběrači "kovů" na mé zahradě - vyfotil, vč. auta a registrace - odloženo.

Nehoda - pachatel ujel, doloženo video (vč. registrační značky) - odloženo.

Respekt ???

... a PROČ ?

13 0
možnosti
PB

..... dle profilu je autor obchodník (viz. reakce p. Brožka), byť disponuje kvalitními informacemi o PČR. Některé závěry bych si však dovolil upřesnit, či uvést na pravou míru. Resort vnitra je od poloviny 90. let jedním velkým politickým experimentem, na nemž se podepsali (více či méně) všichni ministři, včetně policejních prezidentů a tzv. "managerů". Neustálé reorganizace, systemizace, optimalizace a neexistující personální politika dokázala v průběhu několika málo let sbor demoralizovat a rozložit zevnitř. Systém je nastaven tak, že řadoví policisté úpí pod masivní administrativou, alibisticky plní úkoly jim dané (viz. statistika objasněnosti, pokuty, atd.) a vlastní iniciativa, nápaditost, kreativita byly zašlapány do země.   

.....špatná legislativa a podfinancování PČR ? Zákony, které má PČR k dispozici nejsou vždy zcela ideální, ale tvrdím, že zatím dostačující,- jiná věc je důkazní nouze a samotná vymahatelnost práva. Podfinancovaná PČR bezesporu je a mimochodem vždy byla, tak jako resorty školství, zdravotnictví atd. atd. Pokud na to nestačí rozpočet, pak s tím nikdo nic nezrobí,  ....avšak seknout přímý výkon (to je ta ulice, dopravka, kriminálka atd.) o 10 % na platu a přiložit práci v rizikových regionech bez kapacit, prostředků a zdrojů, tak to je na špagát. V novodobé historii sboru nikdo policistům nesnížil platy, tento majstrštyk se podařil pouze p. Johnovy, který byl pro naprostou neschopnost po pár měsících odvolán. Jak tyto kroky přijímají řadoví policisté ve své úvaze pak popisuje autor sám.

4 0
možnosti
EH

Karma. Vystihl jste to přesně. A k té akceschopnosti - u nás na malém městě je v noci na služebně 1 příslušník, ten by se chudák musel rozkrájet,aby stihl vše o čem tady diskutující píší.:-/

5 11
možnosti
SB

Hmm, to by také ovšem chtělo, aby policisté byli akceschopní, ne aby ke rvačce přišli až sklidit raněné, k nehodě dojeli dostatečně rychle, a ne až se zablokuje silnice na kilometry daleko, a pokud už sbírají za dopravní přestupky, aby šlo o johrožující jednání, ne o překročení rychlosti u značky obce mimo zastavěné území.

Co mi jako nadšený policista řeknete o tzv. čárkovacím systému?

Dále -- kdybych měl být součástí takové organizace, kde si viníky vyrábíte sami: http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/51136/proc-neoznaceni-policiste-v-civilu-bili-v-budejovicich-lidi.html , tak bych šel raději prodávat buřty na nádraží a do práce chodil kanálem.

Jste jako tmavočeší ... "chybí legislatíva" = "jsme neschopní, tak nám dejte ještě větší pravomoci a další peníze".

Pokud bych měl rozhodovat, tak jste o chlebu a vodě, dokud se nestanete složkou systému, ke které bude mít většina občanů respekt pro vaši práci a ne podle nějakého předpisu. Do té doby všem vřele doporučuji, že s policajty se nemluví (http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013010601 a mnoho dalších).

4 6
možnosti
PT

nenávist z vás kape, proč ? Zaměňujete příčinu a následek. Je tam spousta šmejdů, ale to jsou ti rádoby manažeři, kteří mají jedinou starost, totiž udržet si flek. V civilu by se většina z nich neuživila-to by museli umět něco víc, než jenom šikanovat podřízené a protěžovat servilní blbce. Většina těch řadových je z toho v pasti: pravomoci minimální, zastání žádné, obecná úroveň morálky na nule. Pak si zjednávejte respekt. Pokud to umíte, jste opravdu borec.

5 2
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik