Policijé, policijé!

10. 06. 2014 13:01:01
Korupce v nejvyšších patrech policie naší republiky. Objednávky policistů a jejich služeb! Zametání důkazů pod koberec a odkládání kauz, které pobuřují naše obyvatele. Na druhou stranu vytahování a medializace kauz, které jsou mnohdy směšné a zbytečné. Takto můžeme dle médií vidět policii České republiky. Ale co druhá stránka věci?

V policejním sboru slouží desetitisíce policistů a policistek. Policie má v první řadě chránit obyvatele před zločinci, pachateli trestných činů a jiným póvlem! Akorát, že to nejde tak lehce a dobře. Mám tady tři důvody proč. A jedno zdánlivě snadné řešení.


Žádný respekt!
Ano! Naše policie dle mne nemá respekt. Každý blbeček co nahlédne na web a uvidí zaručený tip proti policii se tím hned ohání a machruje. Natáčí si na video práci policie a se smíchem jej zveřejňuje.
Pokud někdo udělá přestupek, tváří se, jakoby se nic nestalo a ještě si otvírá hubu. Krásnou ukázkou jsou silniční kontroly, kde si řidiči vyskakují jak páni světa. Překročí rychlost o desítky kilometrů v hodině a ještě je chudák ublížený a chce důkazy. Žádná sebereflexe ani morálka. Póvl! Při řešení přestupků může být člověk drzý, agresivní až skoro násilný a policista se ho bojí dotknout! Kde to jsme? To nám má být policie pro smích? Odvážní jedinci chtějí zkoušet, co policie vydrží?
Základním prvkem respektu k policii je správná morálka lidstva. A ta nám zde chybí...


Žádné pravomoce!
Pravomoce, které nejsou, nebo je jich málo. Velmi málo souvisí s respektem. Když by měl policista možnost zklidnit podezřelého důraznějším způsobem a použít i donucovací prostředky, pak by se každý blbeček rozmyslel, jestli si bude vyskakovat...Akorát, že teď aby se policista bál následného vyšetřování na zneužití pravomoci a případně i policejní brutalitu. Jak oblíbený to pojem...přitom ti co to vykřikují zažili houby policejní brutalitu. A pokud jsi pachatelem přestupku, nebo trestného činu, máš držet hubu a krok a spolupracovat. Jinak se nemůžeš divit, že ti přistane jedna zleva a druhá zprava. A vůbec to nemusí být nijak bolestné. Spíš poučné. Špičky na policejních ředitelstvích se nepostaví za policistu, který jednal správně...protože pak je chudáčci politici kárají...abych nevypadali špatně před národem. Pche!
Respekt a pravomoce jsou nedílnou součástí dobře fungující policejní složky a měli bysme mít na paměti, že policista bez respektu a pravomocí ztrácí respekt sám před sebou. Zároveň může zapomenout proč to dělá a nakonec se na vše vykašlat.

Žádné peníze!
A vykašlat se na to může i kvůli směšnému platu! Doslova směšnému. Napadlo někdy někoho z vás, že za stejný nebo menší plat, který máte, denodenně řadový policista řeší opilce, přestupky, krádeže, bezdomovce, loupeže, zabití a další humusy? Napadlo vás, jestli byste se chtěli za dvacet tisíc měsíčně dívat jednou za týden mrtvoly při vraždách, autonehodách, sebevraždách? Chtěli byste se každý den rozčilovat nad blbečkem v silném autě, který vám zdrhá a ohrožuje x dalších lidí, jenom proto, že sedíte v sériovém vozidle, které nemá nic navíc? A to jsem vyjmenoval jen minimum věcí. Zapomněl jsem na administrativu, kterou jsou policisté zavaleni, zapomněl jsem na podstav, který na služebnách mají. A hlavně jsem zapomněl na lidi, které mají chránit, mají jim pomáhat a přitom se od nich mnohdy dočkají jen zvůle a nechuti.


A všechny tři body mají jedno společné. Špatný zákon, včetně špatného rozpočtu.
A toto se děje již od počátku devadesátých let. Pokud by mi tady v diskusi chtěl náhodou argumentovat policisty šmejdy, tak ať toho rovnou zanechá. V každém povolání je pár debilů a bohužel i u policie je tomu nejinak.
Pokud by někdo poukázal, že hasiči na tom nejsou jinak, tak má skoro pravdu. Skoro proto, že Ti mají větší respekt.
A pokud někdo chce říci, že body nahoře nejsou nic nového, tak má pravdu. Kdyby se tím, ale někdo zabýval už před deseti a více lety, kdyby zákonodárcům došlo, že je POLICIE POTŘEBA, tak nemuselo být tolik feťáků zabíjejících nevinné lidi za volantem. Nemuselo být tolik vražd od šmejdů, které soudy pustily pro nedostatek důkazů. A taky nemuselo být tolik tunelů, kdyby je policisti mohli řádně vyšetřit...

Ryba hnije od hlavy. A podle mne už začínáme hnít na břiše...

Autor: Michal Kern | úterý 10.6.2014 13:01 | karma článku: 40.06 | přečteno: 7149x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Horst Anton Haslbauer

Trojlístek a rodí se Ruksak

Pomalu jsme s Harrym k sobě nalézali cestu. Zjistili jsme, že vysíláme na stejných vlnách a na ty samé vlny byl naladěn i Mirek Picka. Začali jsme hledat jeden druhého, i když povahové vlastnosti jsme zcela totožné neměli.

29.3.2024 v 16:36 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.40 | Přečteno: 626 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 304 |
Počet článků 71 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1210

naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...