Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DC

Jako voják říkám, že za 42mld se dá krásně fungovat. Jen nevím proč se musí cca 12tis vojáků válet na útvaru a za vrcholný výkon považovat úklidové práce, jako jsou pletí trávy, sběr větví atd. V kombinaci s počtem důstojníků generálního štábu a schopnostmi našich politiků, nám nepomohou žádné peníze.

9 0
možnosti
Foto

Dane musí to dělat asi proto, že je velení neefektivní, že nemají zdroje ani techniku na cvičení apod. Nebo máte jiný pohled? Jako voják do toho určitě vidíte. A pokud vezmu, že píšete o 12 tisících je to skoro celé mužstvo s poddůstojníky...To pak asi máte pocit, že pracuje pouze velení?

0 0
možnosti
TK

Ještě v roce 1989 uživila naše chudá a málo produktivní socialistická ekonomika 200 000 příslušníků armády, 4500 tanků, 687 letounů.. A jak si vede nyní naše vyspělá tržní ekonomika?Udržet obdobné stavy by ji pravděpodobně položilo mnohem rychleji, než tu socialistickou. Kalouskova složenka by měla minimálně o jednu nulu delší číslo.  Naši současnou armádu lze označit spíše jen za legrační zájmový klub: 21 000 příslušníků, 123 tanků, a jak jsme na tom zoufale s letadly snad všichni víte. Nebýt toho, že se naše vládnoucí mafie občas může zahojit  na provizích z předražených armádních zakázek, tak už nemáme armádu žádnou.

Ale problém je jinde. Má smysl kupovat  k obraně střelnou zbraň malému dítěti? Ne, l ničemu mu nebude. A totéž platí o ČR. K čemu potřebuje armádu stát, který nemá žádnou vlastní vizi, stát, který nikam nesměřuje a národ, který se v roce 1939 připravil o šanci mít i nějakou vlastní hrdost? Co by měla tato armáda bránit? Vždyť velká část lidí si myslí, že by bylo lepší, kdyby tu vládli Němci. Další velká část zase nostalgicky vzpomíná, že bylo lepší být součástí východního bloku. Ať tu napochodují vojska z východu, nebo západu, tak je v ulicích budeme vítat vlaječkami a doma jen švejkovsky brblat. Naše národní povaha  odpovídá  písni z Cimrmanů: "..Čech se přizpůsobí.."  Jediný problém by byl, kdyby tu napochodoval někdo výrazně kulturně odlišný, jako třeba Musulmani, nebo Číňani.

6 1
možnosti
JH

J79a32n 45H36a97v16l27i46n70a

16. 3. 2014 15:39

mate recht, zaklad toho problemu amnoha dalsich je v tom, ze tomuto statu chybi jakakoliv vize kam smerovat.....mmch ta hrdost se v roce 1938 neztratila, to prislo az pozdeji

3 0
možnosti
JH

J85a71n 95H19a60v89l71i76n62a

16. 3. 2014 15:18

vidim, ze se je to opet diskuze, kdy jedni mluvi o voze a druzi o koze......takza pro ty kozare....ano, armada je neefektivne rizena, utapi se tam penize, v tom mate pravdu....a ted o tom voze......armada je zakladni pilir statu, bez silne armady jsem kazdemu jinemu statu za sasky a tak s nama bude jednat, tak tomu bylo, je a bude.......my nyni muzem v mezinarodnich vztazich leda tak vyhrozovat a kopat nozickama, to je veskara nase vyjednavaci pozice....mezinarodni politika totiz neni o hezkych recech, ale o svalech, at se to libi nebo ne.....dalsi podstatny aspekt je vlastenectvi, tedy starost o vlastni stat a veci verejne...kdyz uz si to branim, tak si tam nebudu delat bordel

Takze by to chtel udelat rozumny koncept zakladni vojenske sluzby (3-6mesicu vycviku pobliz mista bydliste (na co mi je v pripade valky znalost okoli Plzne, kdyz jsem z Ostravy), podstatne osekat velitelstvo, vratit posadky do vsech kraju (v Morslez kraji neni ani nohy a to hranici s PL a SR) atd....

6 0
možnosti
Foto

Pane Havlino, můžete mi prosím na sebe poslat kontakt?

0 0
možnosti
VK

Armáda má vždy význam. Z naší armády se , ale stal expediční sbor, který zasahuje na cizím území a z vojáků, kteří by měli chránit svoji vlast a pomáhat při případných živelných pohromách se stávají žoldáci.

4 2
možnosti
JH

J53a63n 23H82l21e21d68í62k

16. 3. 2014 14:54

k uhájení samostatnosti potřebujeme silnou armádu, nebo nechat nad sebou vyhlásit protektorát buď pod Berlínem nebo pod Moskvou, tertium non datur !! --  K posílení totalitní moci komunistů v Čechách se propaguje svázanost s Kremlem,-- protivníci zase nedokážou spolknout velitele z Berlína,--- a proto čs armáda, prošpikovaná slovenskými plukovníky, se plácá mezi tím a koncepci nonstop hledá.  Bez výcviku mladých mužů, kteří by byli schopni z pušky (bez vlastního zranění) alespoň jednou vystřelit, nemůže existovat žádná ochrana žádného státu na Zeměkouli. Půl roku voj.drilu by hochům MOC prospělo.

2 1
možnosti
RK

Armáda je k obraně, a nedávné události na Ukrajině ukázaly, že můžeme armádu eště potřebovat.

3 2
možnosti
ZK

Z76d14e19n91a 73K37o79č42í

16. 3. 2014 16:21

Právě na Ukrajině se ukázalo, že podobně neschopná armáda jako je ta naše, jsou jen zbytečně utopené peníze. !!

3 2
možnosti
JH

Akceschopná armáda, policie pro lidi, zahraniční politika, právo a spravedlnost. To je tak asi všechno o co se má stát starat. Od všeho ostatního by měl dát své špinavé pracky pryč.

4 1
možnosti
PH

P55e96t57r 74H16á14l77a

16. 3. 2014 11:40

Naše armáda především nemá žádnou koncepci. Nikdy nikdo neřekl, jaký je účel naší armády, takže ta v podstatě nemá na co se připravovat. Vždy je třeba si říct, k čemu armádu mám, jak silného nepřítele očekávám, a udělat nějaký kompromis mezi náklady a naplněním účelu. 

Pokud někam dávám 40 mld. ročně, ale neřeknu na co ty peníze jsou, jako bychom je vyhazovali z okna.

Podle mě naše armáda ve své podstatě nemá nejmenší šanci nás před kýmkoliv ubránit, možná tak kdyby na nás zaútočili Slováci akorát...

8 1
možnosti
RK

Je k tomu, aby jezdila do Afgánistánu, za odměnu nás NATO ochrání.

1 2
možnosti
JM

Možná to bude tím, že jediný typ armády, která je schopna hájit územní celistvost je armáda vševojsková. Armáda, která prošla tzv. afghanizací je dobrá jen na to, aby potlačovala vnitřní nepokoje, bojovala proti lehce ozbrojeným civilistům / ochrana dopravních tras, boj, proti improvizovaným nástražným systémům /, ergo, proti občanům, kteří ji živí. Vím, máme NATO, žádný konflikt na obzoru, ZATÍM. A až to jednou přijde, jsem velice zvědav, jak obstojí armáda, která má mraky speciálních jednotek, ale 30 tanků, 20 ks dělostřelectva na 100 mm a 12 letadel. To není armáda, ta není schopna vytvořit jakýkoliv vyšší taktický útvar, to je, v nejlepším případě, něco, čemu se říkalo v Německu Kampfgruppe. ;-D

9 0
možnosti
Foto

Neznám nic zbytečnějšího, než armádu.

7 7
možnosti
Foto

A to brnění na sobě máte jen tak, nebo má nějaký význam? Protože brnění bylo součástí vojáků...a armády...

2 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik