Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Lezeme amíkům do....,což takhle uplatnit jejich zákony? Např. při silniční kontrole se jedná s řidičem jako se zločincem. U nás se musí každá rána pendrekem protokolovat, policista někoho zastřelí v sebeobraně a jej na něj pohlíženo jako na vraha. Pak se nedivme, že jsou k smíchu....

10 6
možnosti
PV

A to o te Americe vam napovidal kdo?Ja jsem se tam s nicim takovzm nesetkal ya 8 let.Zlati americti policajti.

2 1
možnosti
ZS

Policie neměla u nás respekt nikdy. A rokem 1989 se to ještě zhoršilo. Kdejaký šmejd mohl ukázat na policajta, vymyslet si cokoliv a věřilo se spíš nějaké smažce. Taky si vzpomeňte na Tomáše Sokola, který v ´90. roce vykřikoval, že by pověsil všechny komunisty i policajty. Pak šel dělat ministra vnitra ČR a zjistil, že jsou mezi nimi slušní, vzdělaní a normální lidé. Jenže všichni se nemůžeme stát ministry, abychom k takovému poznání došli. No, některým by to nedošlo, ani kdyby se těmi ministry stali, že;-).

5 3
možnosti
RR

Omyl. Trochu jste to celé otočil. Policie tady měla respekt právě jen do roku 89. Sice ryze represivního charakteru, ale měla.

6 0
možnosti
VP

souhlasím s kolegy diskutéry, že předváděnou zbytečnou buzerací a evidencí trestných činů či přestupků si renomé nevybudují. Co se týče peněz - policista není top vzdělaný člověk a tak jsou peníze za činnosti, které dělá odpovídající.

K nástupu do služby jej nikdo nenutil a asi si ji vybral s tím, že jeho um odpovídá finančnímu ohodnocení. 

Třeba by takový rychlokursař Bc., Mgr nebo Ph.D mohl jít dělat něco jiného ale víme jak to končí;

U ozbojených složek bohužel slouží mentálně nevyspělí jedinci, kteří potřebují někoho ovládat, poučova,dusit, ponižovat a pod. aby si vylepšili své ego.

7 5
možnosti
PB

..... s mentálně "nevyspělým jedincem" bych nesouhlasil,- ten kolotoč pohovorů, zátěží, fyzických testů a psychotestů je poměrně náročný - cca 40% žadatelů testy neprojde. Co se týče umu policejních odborností a jejich ohodnocení ? - snad jeden příklad za všechny. Naprostý nováček, začátečník, který se s problematikou seznamuje a absolvuje resortní vzdělávání má čistý měs. příjem 12.300,-Kč, což za motivaci nepovažuji. Snad jsem měl více štěstí, ale policistu (PČR), který by měl snahu někoho ovládat, dusit, a ponižovat kvůli svému egu jsem dosud nepotkal.

3 0
možnosti
MK

Jak se pozná "správná morálka"?

0 0
možnosti
PB

..... mňo, bych si dovolil - např. když vyjedete mimo republiku, Německo, Rakousko, Francie, Maďarsko, Chorvatsko, Slovensko ! atd. atd. Vykřičník za Slovenskem je záměrně - budete stát v haptáku a kejvat hlavou jak nemocnej vosel - policista má pravdu a po tom nejede vlak. Bez příčiny Vás tam nikdo nestaví, tedy když dodržujete právní normy daného státu - to je v přeneseném slova smyslu ta "správná morálka".

2 0
možnosti
Foto

Váš článek je ale stejný jako hlasy těch co tvrděj, že policie stojí za houby. 

Respekt si policajti musí zasloužit. Nemůžu mít respekt před policajtem, který bezradně stojí a neví co dělat i když má v ruce důkaz o protiprávním jednání. Nemůžu mít respekt k policajtovi, který přehlíží porušování zákona, protože se bojí, že jej sprdne nějaký nadřízený. 

Pravomocí mají víc než dost, že se jich bojí využít tam, kde je to třeba a přehánějí to tam, kde nikdo nikoho neohrožuje ani neobtěžuje není věcí zákonodárců. 

A peníze? U policie se jako jinde ztrácejí na zbytečnosti a chybějí pak tam, kde je jich třeba. 

Morálka celkově je u nás špatná, tím spíš by měla nějaká být ve složkách, které mají bránit nemorálnímu a nezákonnému chování.

15 0
možnosti
MB

M82i11l15o92š 48B47é16m

10. 6. 2014 13:48

Pravomocí mají policajti docela dost a respekt nejde vynutit zákonem (= násilím). Možná tak poslušnost, ale ta má s respektem málo společného.

10 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik